Terug

  • Voor 15.30 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Live voorraadbeheer
  • Gratis verzending boven € 100,-

Over BFP

BFP Carp Store

In 2016 is Bas van den Broek begonnen met de BFP Carp Store, voortkomend uit het aasmerk BFP Baits. BFP Baits bestaat sinds 2006, en is opgericht door Eino Gangelhof, in 2015 heeft Bas BFP Baits overgenomen om vervolgens een jaar later de winkel te openen. In 2016 bedroeg de winkeloppervlakte slechts 90 m2, inmiddels bijna 500 m2, een flinke groei in korte tijd. De BFP Carp Store is voorzien van een zeer ruim assortiment voor de karpervisser en de Method/Feeder visser. Genoeg reden voor een bezoek dus !

BFP Baits

BFP baits vindt dat een boilie in eerste instantie goed voor een vis moet zijn. De kwaliteit en de toegevoegde waarde van een ingrediënt zijn bepalend en niet de prijs. De samenstelling van de mix wordt zodanig afgestemd dat deze de juiste verhoudingen heeft van de voor de karper nodige voedingstoffen. Deze verhouding varieert bij BFP Baits per boilie, aangezien de behoefte ook sterk afhankelijk is van meerdere factoren. Denk hierbij aan het type water, jaargetijde, natuurlijk voedselaanbod, waterkwaliteit en de daarbij horende, schommelende PH-waardes. Pas  wanneer we tevreden zijn over de specifieke voedingswaarde van het aas, zorgen we er voor dat het de nodige extra attractoren/prikkels krijgt, waardoor het nog beter zal vangen. Denk hierbij aan de wateroplosbaarheid van bepaalde ingrediënten, het inzetten van bepalende attractoren zoals; betaïne, dmpt, visconcentraten, suikers&zetmelen,  kleur, smaak en (triade) flavour met een bepaalde PH waarde. Met de zogenaamde triade flavours bewerkstelligen we een verticale attractiekolom. Dus geen eenzijdige flavour, omdat het voor de klant zo lekker ruikt en bekend is, een flavour moet daadwerkelijk een toegevoegde waarde hebben.

Dat dit concept niet van vandaag op morgen ontwikkeld is lijkt ons dan ook duidelijk. Eino Gangelhof, de man achter deze visie is inmiddels ruim 30 jaar bezig, om dit als karpervisser, testvisser en  baitconsultant in de praktijk te brengen. 10 Jaar geleden resulteerde dit in het opstarten van BFP.  BFP Baits heeft een range met boilies ontwikkeld die elkaar onderling perfect aanvullen maar daarnaast zeer contrasterend, specifiek en doelgericht zijn. Elk voordeel heeft een nadeel. Dit geldt zeer zeker bij het inzetten van boilies. Denk hierbij aan; een goed uitgebalanceerde voedingsbron voor lange voercampagnes, een snelle attractiebom voor de instant visserij, een hoge energetische waarde of juist een combinatie daarvan. Daarom heeft BFP Baits elke boilie speciaal ontwikkeld om in bepaalde omstandigheden te pieken. Een uniek boilieconcept waarbij je voor elke situatie en omstandigheid de juiste boilie keuze kan maken dat je alleen maar voordelen brengt.

Producten moeten vers zijn, soms uniek maar vooral ook betrouwbaar en zinvol. Hierbij wordt dan ook gekeken of het daadwerkelijk goed is voor onze vriend karper. Daar mag u bij BFP boilies en al onze andere producten op vertrouwen. Twijfelen over goed aas hoeft niet meer uw zorg tijdens de sessie te zijn. Wij maken uw zorg de onze. We maken er een punt van onze klanten goed en aan de praktijk gerelateerd te informeren. Meer dan alleen de frase “deze bol heeft al zoveel bakken op de kant gebracht die gaat het voor jou ook doen” Nee, vooral ook andere praktische aan aas (maar ook andere facetten van de karpervisserij) gerelateerde info. Meer van probeer het ook eens ‘op dat zo lang met rust gelaten stekkie’ of voer gewoon eens wat minder of juist gevarieerd qua diameter. BFP mensen willen je graag bewust bekwaam laten vissen in plaats van je te verleiden met oude vastgeroeste suggestieve reclame, teksten of plaatjes.

Dan nog even iets algemeen over onze boilies en AW waarde.

AW waarde is een waarde die op het gebied van conservering van groot belang is. Reeds enkele malen hebben we in diverse aas catalogussen, lezingen en op beurzen de waarde genoemd maar er nog niet eerder uitgebreid over geschreven.

Wat is AW waarde?

Micro-organismen kunnen alleen maar gedijen in een vochtig milieu. Naarmate het milieu droger wordt, vertraagd de stofwisseling, de delingstijd wordt langer en uiteindelijk houdt de vermeerdering op. De AW waarde is een maat voor de hoeveelheid ongebonden water (dat wil zeggen de hoeveelheid water die vrij beschikbaar is voor micro-organismen). Belangrijk voor ons om te weten is dat de wateractiviteit onder meer beïnvloed wordt door de chemische samenstelling van het aas. Zijn er veel waterbindende stoffen (zoals suiker of zout en enkele nog niet zo bekende ingrediënten) aanwezig dan daalt de hoeveelheid ongebonden water en dus ook de AW. Door bewust te kiezen voor ingrediënten met een lage AW waarde en na de productie de boilie te drogen totdat het vochtpercentage onder de 28% zit, ontstaat onze ready made. Ready made naar shelflife. We maken gebruik van de conservering die in de ingrediënten aanwezig zijn. We durven te stellen dat het percentage conserverings middelen wat nodig is om de AW waarde van onze ready made’s een shelflife functie te geven het laagste percentage in dit wereldje is. Het middel dat in de ingrediënten wordt toegepast is ook nog eens geclassificeerd als hoogwaardige energieleverancier en prima smaakmaker zonder ook maar enige schadelijk bijwerking. Daarnaast gebruiken we verse vaak unieke, zinvolle, attractieve ingrediënten en additieven. Als label worden er, alleen door ons gebruikte, en eigen gemengde flavour toegepast. Heel pretentieus en arrogant misschien maar ook overtuigd van onze inzichten.

Conclusie BFP Baits

Wij staan achter onze kwaliteit, de kwaliteit die ervaren wordt door de vissers die er mee vissen. Uiteraard brengen wij onze producten zo nu en dan aan het licht op diverse sociale media. Echter zullen wij u nooit gaan overtuigen van onze kwaliteit door middel van hardnekkige PR en/of grote reclame campagnes. Helaas gebeurt dit meer en meer in de huidige markt. Onze aanpak heeft ongetwijfeld een lange weg nodig om een groot scala aan karpervissers te bereiken, maar dit nemen wij voor lief.
Bij ons ligt de focus van het karpervissen op plezier hebben in het vissen, avontuur beleven, de adrenaline voelen bij een aanbeet en vriendschap. En nee, geen bakken, bakken en nog eens bakken om zodoende BFP Baits op de voorgrond te krijgen.

De jeugd wordt misleid, eigenlijk de hele carpscene. Hier doen wij niet aan mee !

De BFP baitrange is een range die haar gelijke in dit wereldje niet heeft.

Just Try Them!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box