Terug

  • Voor 15.30 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Live voorraadbeheer
  • Gratis verzending boven € 100,-

Karpervissen met Kees van Eennenaam - Familie weekenden

Karpervissen met Kees van Eennenaam - Familie weekenden

Familie weekenden,Vakantieparken & Karpervissen.

Dinsdag 18 Februari 2020 zat ik zoals wel vaker aan de keukentafel te telefoneren met mijn zus op mijn vaste vrije dinsdag (tevens papa-dag omdat onze jongste van 2 jaar oud nog lekker thuis is) over de gebruikelijke koetjes en kalfjes.

Tot een bepaald moment zei het woord vakantiepark laat vallen en ik nog helemaal van niets wist en in het duister taste. Zo had zij zich per ongeluk verraden en de “verrassing” iets minder een verrassing was maar zeker niet een minder leuk vooruitzicht.

Ik kreeg te horen dat we naar een vakantiepark zouden gaan waar ik vervolgens na wat onderzoek gedaan te hebben erachter kwam dat het ook een aantal wateren bevatte.

Na wat grondiger graafwerk werden toch wat plannetjes gesmeed om een paar uurtjes te moeten kunnen vissen op het park.

Vrijdag 6 maart 2020 was het dan zover en betraden wij met toch redelijk volgepakte auto het park en ik was reuze benieuwd naar de ligging van de “Cottage” ten opzichte van mogelijk bevis-baar water.

Ik besloot na wat speur en zoek werk mijn vistijd te beperken tot een paar uurtjes vroeg in de ochtenden en dit werden er 2,5 per keer.

Zonder ook maar enige kennis van het water en slechts gewapend met 2 hengels, schepnet, mat, steunen en beetmelder, en een tasje klein materiaal. Besloot ik de eerste ochtend een stekje te bevissen waar ik op gevoel en logischer wijs vis zou verwachten.

De linker hengel werd op een meter of 30 gedropt voorzien van een snowman met een 15mm Sweet Temptation met daarop een halve tutti pop-up.

De rechter hengel werd voorzien van een Heli-leader met daaraan een chod met een Fruit X-tra 15 mm dumbell.

Na alles mooi afgezonken te hebben en de hengels op de steunen geplaatst te hebben duurde het nog geen uur voordat de chod hengel verschrikkelijk hard vertrok en ik na een toch nog lange dril ( forceer liever geen uit scheuringen of ander overhaaste acties) kon ik het net schuiven onder een prachtige oude karakter schub welke dicht tegen de 15kg grens zit.

Na de vis onthaakt en even weggehangen te hebben vertrekt dezelfde hengel binnen een half uur alweer. Dit maar zwemt de vis zich vast in een grote tak welke voor de kant lag en ik met veel moeite en een beetje geluk de vis los krijg en ook deze mooie volle schub in het net mag loodsen.

MAARRR toen bekroop mij toch een gevoel van lichte paniek want ik had maar 1 sling meegenomen en deze was nu vol en het net ook.

Gelukkig kwam mijn vrouw met de kinderen (na een kort videobel gesprek) mij assisteren met het maken van de foto’s.

Zo wil ik op deze manier laten zien dat er met minimale materialen en dito tijd ,toch zeker wel gevist kan worden, als je jezelf de tijd en de middelen maar gunt.

September staat er een week op een vakantie park op de planning waar ik in ieder geval wel weet van heb en daar zal ook weer met minimale tijd maximaal scherp gevist worden.

Voor de tussen liggende periode ga ik lekker weekendjes vissen op 2 kanalen in de omgeving en wat langere sessies op een vereniging water in de buurt.

Stay tuned en tot een andere keer.

Kees van Eennenaam, 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box