Terug

KLIK HIER voor super scherpe deals !!

Familie vakantie en Karpervissen in de Duitse deelstaat: Rijnland-Palts

Familie vakantie en Karpervissen in de Duitse deelstaat: Rijnland-Palts

Vaak zie ik artikelen voorbijkomen van vissers die gaan op pad gaan om even weg te kunnen zijn van man/vrouw en kinders. Dit heb ik in de afgelopen 20 jaar al vaak genoeg gedaan en heb een aantal jaren terug ervaren dat het ook anders kan.

Anyway, ik heb er voor gekozen om juist met het gehele gezin een plaats uit te zoeken waar iedereen zijn/haar ding kan doen. Deze planning begint vaak al een jaar van te voren aan de keuken tafel achter een laptop en een stapel folders. Met vragen als: Waar willen we heen? Blijven we in Nederland? Of willen we juist naar het buitenland? Waarbij iedereen natuurlijk gelijk denkt aan (zuid)Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk of zelfs Slovenië.

Wij hebben daarentegen gekozen voor (west)Duitsland, wat eigenlijk net zo ver rijden is als noord Frankrijk (dus afstand is het probleem niet)

Na wat research te hebben gedaan, besloten we te gaan voor een vakantiepark in de deelstaat Rijnland-Palts. Het park is gelegen in een heuvelachtig bosgebied en ligt dicht bij een mooi stuwmeer van zo’n 15 hectare. De linker en rechter oeverzones zijn voorzien van zogenoemde ‘’No Fish zones’’ en zijn gemarkeerd met boeien. De dieptes variëren van 0,5 meter vanaf de oever tot 12 meter bij de dam. Her en der bevinden zich wat obstakels in de vorm van takken.

Het bestand is voor mij volledig onbekend en ik kon op het wereld wijde web er niks tot weinig over vinden (op een artikel van 2007 na dan), best lekker eigenlijk. Het onbekende in de visserij combineren met een familie vakantie, genieten !

Wat Neem ik zoal mee en waar let ik zoal op? Korte 10ft hengels met compacte molens waar toch een goede lijncapaciteit op zit, voor de transport handig en ik kan er vrijwel overal mee uit de voeten, verder gaat er een tweedelig schepnet mee een compacte cradle,  sling en wat klein materiaal.

Qua voer neem ik het liefst 2 maten bollen mee ( 15&20 mm) en dan zoet en vis om eventueel (mits nodig) te kunnen switchen. Mijn voer bestaat uit de ScoNutz & Fruit Punch. De montages houd ik graag simpel: 1 hengel met een helisysteem en middellange onderlijn, de andere hengel met een chod.

In mijn geval was ik een week op het park aanwezig en heb de eerste 2 dagen benut om een deel van het water uit te peilen en te  voorzien van 2x daags 2kg bollen verspreid over een vlak van zo’n 30x 70 mtr (dit in een soort kruisvorm) Op de 3e ochtend gaat de wekker om 04:30 ( dit omdat er pas vanaf 05:00 gevist mag worden) en vertrek ik gewapend met sling, mat, hengels, net en wat klein spul naar het water.

Helaas bracht deze ochtend geen vis maar wel een hoop ‘’locals’’ die waarschijnlijk andere regels hebben, want deze bivakkeren gewoon in een mega bivy en vissen de nacht door met 3 hengels.

Rond 08:00 ruim ik alles weer op om met de kids broodjes te gaan halen het winkeltje op het park, de volgende ochtend was het na een uur al raak en vertrok de chod hengel met een Fluo Pop-up Fruit’Xtra, namelijk rond de klok van 06:00 met een luid gierende slip (piepers stonden behoorlijk zacht) en na zich 2x vast te hebben gezwommen, kon ik het net schuiven onder een mooie oude spiegel van rond de 14 kg.

Ik heb de vis even weggehangen om alles weer klaar te maken en foto’s te maken, ik app mijn vrouw dat het prijs is en rond 07:30 komen mijn vrouw en kids naar het water om wat foto’s te schieten en de kids kunnen mooi de vis eens van wat dichterbij bekijken. Helaas bleef het die ochtend verder rustig. De ochtend erop diende zich wederom een vis aan op de chod met een Fluo Pop-up Fruit’Xtra, rond de klok van 07:00, en deze voelde qua dril al niet heel groot aan, maar de gaafheid en de kleur van deze schub maakte alles goed en tikte toch nog een goede 11 kilo aan. Deze vis hoefde ik gelukkig niet lang weg te hangen want de kids hebben de smaak al te pakken en kwamen op eigen gelegenheid al met mama naar de waterkant. Na het wegen en wat foto’s kon deze mooie schubbert weer het ruime sop opzoeken.

Zo wist ik in 4x 3 uurtjes in de ochtend te vissen toch 2 vissen te strikken op een achteraf redelijk hard cirquitwater, waar locals net een weekend voor onze aankomst een wedstrijd gevist hadden.

Tevreden terug kunnen kijkend zijn de plannen voor volgend jaar al in wording, en is ons oog al gevallen op een duitse rivier of misschien zelfs een Deens Binnen Water.

Wie weet inspireert het jullie om eens oostwaarts te rijden voor een familie/vistrip. Wij zijn in ieder geval verkocht.

Tight Lines,

Kees van Eenennaam

Reacties

 • Placeholder

  Frans Hense

  26 / 05 / 2022

  Mooi verhaal wil ook met mijn vrouw in Duitsland op karper gaan vissen
  Welk park en welk huisje moet ik dan nemen

  Mvg frans hense

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box