Terug

  • Voor 15.30 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • Live voorraadbeheer
  • Gratis verzending boven € 100,-

karpervissen op het kanaal met kees

karpervissen op het kanaal met kees

Kanaalvissen met Kees van Eenennaam

Al sinds mijn vroege jeugd vis ik, en dat begon natuurlijk zoals bijna bij iedereen van jullie met de vaste de stok (in mijn geval een bamboe hengel van 3 mtr) en onder het toeziend oog van Opa of Pa.

Het waren voornamelijk de zwoele zomer avonden wanneer wij naar het grote kanaal vertrokken met mijn vader en broers om gewapend met papieren veevoederzakken (om op te zitten) bakken vol pieren en allerhande hengeltuig om grote voorns, brasems, baarzen en vooral paling te kunnen vangen.

Jaren later begeef ik mijzelf nog steeds in dezelfde contreien jagend op wat toen slechts moeilijk vangbare monsters waren: de karpers

Mijn thuislocatie bied verschillende kanalen welke ik ook allemaal al wel eens bevist heb, maar er is altijd wel eentje of een stuk ervan wat er uit springt.

De hengels liggen op scherp

Hetzij door de sfeer de ambiance of juist de vissen die zich er in de omgeving ophouden. Ik heb dit jaar gekozen voor een wat kleiner kanaal welke zowel de sfeer heeft als een mooi bestand, waar natuurlijk de afgelopen jaren behoorlijk wat vis is uitgezet door de federatie en daarvoor nogmaals dank. Het kanaal in kwestie herbergt een groot bestand aan kleinere schubs (uit natuurlijke voortplanting) gigantische graskarpers en prachtige spiegels en schubs uit eerdere uitzetting welke terug gaan tot wat ik denk de jaren 90.

Mijn visserij hier is niet heel ingewikkeld of geheimzinnig, ik vis hier meestal met 3 hengels over een lengte van zo,n 100 mtr op zogenoemde ‘’hotspots’’ en vis bijna altijd met dezelfde systemen welke ook niet heel ingewikkeld maar zeer doeltreffend zijn.

Qua aaspresentatie kan ik heel kort zijn: 1 hengel met een snowman presentatie ( 15mm pop-up met 20mm boilie, of 20mm pop-up ( bijgesneden) met 25mm boilie. En 2 hengels met een dubbele boilie presentatie of een single boilie welke kan verschillen in diameter. Vooral in deze periode kies ik voor hoogwaardig en aantrekkelijk aas zoals de Sweet Temptation en de Sconutz.

De Sweet Temptation, een killer !

Het aanvoeren van dit soort kanaal stekken doe ik het liefst 3 á 4x per week en dit met diverse maten Sconutz en Sweet Temptation gemixt met tijgernoten, en dit doe ik verspreid over een lengte van zo,n 200 mtr over het kanaal.

Ik neem jullie mee naar eind juli 2019. Aangekomen aan het kanaal in kwestie was het zaak eerst de hengels klaar te maken om deze op de juiste plekken neer te leggen. Dit alles neemt aardig wat tijd in beslag omdat ik iedere keer een zeer steile wal naar beneden moet lopen en weer terug want de ruimte die ik hier heb is zeer beperkt. Als alles voor mijn gevoel goed ligt, zet ik toch maar de plu op (dit voor de aanwezigheid van extreem veel muggen) en parkeer mijn stretcher hieronder. Na het nuttigen van een heerlijk ijskoud biertje en nog wat sfeerplaatjes geschoten te hebben probeer ik ondanks de aanhoudende warmte toch de slaap te vatten.

Door de blijvende aanwezigheid van tientallen muggen ben ik ongeveer om het half uur wakker, en als ik gevoelsmatig eindelijk de slaap heb kunnen vatten vertrekt m’n linker hengel (welke redelijk geïsoleerd ligt) en na een korte dril mag ik het net onder een zeer fraaie schub schuiven. Het is op dat moment 05:45 en de zon is er inmiddels ook al weer bij.

De eerste vis heeft zich gemeld.

Ik hang de vis héél even weg om de camera klaar te zetten en wat water klaar te zetten voor de vis. Na de foto’s mag de vis weer zwemmen en ik maak de hengel weer klaar en leg deze op de stek, en ik ga toch nog maar weer heel even liggen. Terwijl ik nog wat nog wat foto’s wil maken van de prachtig opkomende zon, vertrekt de middelste hengel, en deze speert van de overkant naar het midden en weer terug. Het blijkt hier om een hoog gebouwde kleinere schub te gaan met een zeer fraaie zilvergrijze kleur en  kenmerkende “Franse knik achter z'n kop”.

Ook nummer 2 heeft zich gemeld.

Na het fotograferen van ook deze kanaalbewoner, besluit ik om nog een kop koffie te gaan zetten en daarna rustig aan de spullen op te gaan ruimen. Het is inmiddels na 08:00 en de temperatuur is al ruim boven de 25.C graden dus houd ik het tempo laag en  rijd rond 09:30 richting huis. Het is inmiddels alweer maandag en ik ben me alweer aan het voorbereiden op de volgende sessie op het kanaal.

Geef het kanaal een kans, Tight Lines !

Kees, 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box